Schrijf dat boek nu!

Schrijf dat boek! Dat is toch een lang gekoesterde wens?
Veel mensen willen een boek schrijven. Maar van al die plannen en ideeën komt vaak weinig terecht. Het blijft bij ‘dat voornemen’. Dat is erg jammer.

Wij helpen uw wens c.q. droom te realiseren
Uitgeverij iBooksmedia en Vijlbrief Media kunnen u met alle facetten van dienst zijn. Wij helpen en adviseren bij het creatieproces/het schrijven. En bij de vormgeving. Tot en met de uitgave van uw iBook en het plaatsen in de iBooks Store. Met alle foto’s, videoclips en wat verder nodig is zijn wij u graag van dienst. Hoe interessanter uw boek, des te sneller wij ook participeren in het project!

Bereik een miljoenenpubliek
Dankzij de iBooks Store van Apple heeft u meteen een wereldwijde exposure (circa 200 miljoen devices, van iPad- tot en met iMacgebrukers), zeker wanneer u uw iBook in de Engelse taal publiceert. Overigens, iBooksmedia brengt u in contact met professionele vertalers.

Schrijven is vooral veel tekst produceren
Is het moeilijk om een boek te schrijven? Met 11 titels op mijn naam (gepubliceerd via uitgevers als Focus Elsevier, PearsonEducation en Sdu/Academic Service) durf ik te zeggen dat het niet zo moeilijk is. Tja, u moet over de nodige kennis op uw vakgebied beschikken. Daarna is het een kwestie van doelgericht en gepland schrijven. Leg uzelf een deadline op en produceer. Ga niet meteen blokken tekst fijnslijpen maar produceer eerst een stapeltje teksten en ga daarna schrappen en pas daarna teksten zorgvuldig indelen en hoofdstukken samenstellen.

Marketingproces
De nachtmerrie van iedere auteur is natuurlijk de verkoop van zijn boek, dus het marketingproces. Vooraf moet u haarfijn weten wie uw lezers zijn, uw doelgroep(en). U schrijft gericht op uw doelgroep. Het voordeel van een traditionele uitgever is dat zij, na inname van het manuscript, alles verzorgen. De redactie, het redigeren, de vormgeving, print en distributie. Nadeel is dat u met uw boek maar weinig geld  verdient. Tenzij het erg goed verkoopt.

Betere verdiensten c.q. marge
Dankzij de Apple iBooks Store verdient u meer dan via een traditionele uitgever. Deze laatste zal ergens rond de 10/15% per verkocht boek aan u uitkeren. Via de iBooks Store claimt Apple 30% per verkocht iBook en de overige 70% wordt netjes op uw bankrekening bijgeschreven. U moet wel bij de Amerikaanse belastingdienst een IRS-nummer aanvragen, zodat Apple, via Amerika, de betalingen aan u kan verrichten. Overigens kunt u ook dat aan iBooksmedia overlaten. Maak het u makkelijk maar… schrijf dat boek!

Interesse? Bel John Vijlbrief: 0653 93 7001

John M. Vijlbrief
Multimedia producent/auteur
Vijlbrief Media & iBooksmedia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s